•  Arrangementer i museet

Aarestrups hus, Adelgade 80, Nysted

Kommende arrangementer : Tilmelding til formanden  ring/sms 42168250 eller mail til emilogcaroline@aarestrup-foreningen.dk

Tirsdag den 31.marts kl.19.30 :

AFLYST (udsættes) advokat Valdemar Dan-Jensen fortæller om "Aarestrups liv som læge i Nysted , Sakskøbing og ODENSE "

Advokat Valdemar Dan-Jensen fortæller om

Aarestrups liv og lægegerning i
Nysted, Sakskøbing og Odense

Entré: 50 kr. ved indgangen (Gratis for medlemmer)

Kaffe/ vin kan købes

Arrangør: Aarestrup-foreningen

Torsdag den 28.maj kl.19.30   :  en aften med den lokale forfatter Karen Zubari i form af lyrik, prosa og sange.

Hun er ”Digterdoktorens Mor”, en uforbederlig poet med hang til rim og versefødder, og så er hun visesnedkeren bag ”Viser fra min Wiingaard”, hvor selv salige Emil har sneget sig indenfor i det fine selskab, med sine helt egne linjer i en af viserne i bogen.

Karen Zubari lægger op til fællessang, digte og anekdoter, håndplukket og bundet i en broget buket, i Digterdoktorens fine stuer.

Entre´ 50 kr ved indgangen /  gratis for medlemmer. Kaffe/vin og kage kan købes.

Tilmelding :  ring eller sms på 42168250 eller mail til emilogcaroline@aarestrup-foreningen.dk

arrangør : Aarestrup-foreningen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Museet Aarestrups hus er i efteråret 2019 blevet inviteret med i et stort, nyt kulturprojekt - kaldet  DIGTERRUTER.

Projektet har sit udgangspunkt fra SDU / H.C.Andersen Centret i Odense med professor Johannes Nørregaard Frandsen som leder. Projekter dækker 19 afdøde digtere fra hele landet , og er støttet af NORDEA-FONDEN med ca. 6 mill. kr. Opstartmøde i Odense 27.februar 2020.

Museet skal fremadrettet udarbejde et større materiale om Emil Aarestrups liv og færden i og omkring Nysted , hvor han boede 1827-38. Materialet vil blive fremstillet analogt og digitalt om egnens kultur og natur.

Bestyrelsen glæder sig til det kommende arbejde med projektet, som gerne skulle blive til et tilbud med inspiration til alle , der kommer her.

Det gamle facadeskilt på husfacaden til gaden er fundet på Nysted gl skole
Og overleveret til museet.
Tak for det
Nu er det renset og opsat i gade facaden igen

Emil er født 4.december 1800

EMIL AARESTRUPS BREVE et firebindsværk af EVA VIKJÆR udgivet 2.sep 2016