AARESTRUP-FORENINGENS HISTORIE

Foreningens historie :
I 1992 stiftedes foreningen " Digteren Emil Aaarestrups Hus i Nysted" med det formål at restaurere huset og forsyne det med møbler fra tiden.
Emil Aarestrup ejede og boede i huset fra 1827 til 1838 , hvor han flyttede til Sakskøbing.
Huset var i tidens løb hele tiden beboet, men det var efterhånden blevet meget forfaldent.

Foreningen fik skøde på huset med baghus og have i 1993 og iværksatte en gennemgribende restaurering. Såvel huset som interiøret var i yderst dårlig stand uden særlig vedligeholdelse i mange år.
Med støtte fra "Skov- og Naturstyrelsen" og forskellige fonde samt megen velvilje fra håndværkernes side lykkedes det i løbet af nogle år at føre huset tilbage til den skikkelse, det formodedes at have haft på Aarestrups tid. Gården er desuden blevet belagt med brosten.
Foreningen har modtaget forskellige møbler fra Aarestrups efterkommere og har lånt andre møbler og ting fra Stifts-museet i Maribo.
Baghuset er ved frivilliges indsats blevet gjort beboeligt og har været udlejet til beboelse indtil efteråret 2007.

Huset blev officielt indviet på Aarestrups 200-års fødselsdag den 4. december 2000. Her blev den 50. Aarestrup-medalje overrakt digteren Viggo Madsen.

VEDTÆGTER  for

Foreningen Museet Aarestrups Hus