Lyrik- og visefestival

Lyrik - og Visefestival 2018

15. - 16. - 17. juni  ( fredag -  søndag )

Se PROGRAM og BILLETKØB på  :

http://www.lyrikogvisefestival.dk 

Pressemeddelelse - Nysted Lyrik og visefestival 2018 - LF:

Fem års jubilæet med smukt program
på Lyrk og Visefestivalen i Nysted

15.-16.-17. juni i Emil Aarestrups Hus i Nysted

Musicalstjerne synger Halfdan Rasmussen, Pia Raug og Marianne Larsen fortryller med musik og digte, og biografen fyldes med svenske viser og fællessang.

I år er det fem år siden, Nysted Lyrik- og Visefestival blev åbnet. Et dristigt forsøg på at bringe dansk lyrik- og visetradition ud til et større publikum inspireret af lægen og lyrikeren, Emil Aarestrup, en af Danmarks største digtere, blandt andet i hans dejlige hus og gårdhave i Adelgade 80 i Nysted.

Musicalstjerne
- Det har været fem spændende år hidtil, hvor vi har præsenteret en overdådig buket af dansk musik spændende fra folkemusik over bluesmusik til digtoplæsning af nogle af Danmarks ældste og yngste digtere, fra folkekære til purunge ukendte debutanter, fortæller initiativtageren Peter Abrahamsen. - I år har vi også et stort spænd i de kunstneriske tilbud. Blandt et af tilbuddene lørdag eftermiddag er ”Toner til Halfdan”, hvori der gemmer sig en i musicalgenren berømt og benyttet sanger, Tomas Ambt Kofoed, som har bestridt flere hovedroller i store danske musical. Nu kommer han og synger Halfdan Rasmussen viser. 

En af de helt store nordiske
- Det helt nye skud på stammen er dansk-svenske Anna Kruse, der har sat musik til den svenske digter Edith Södergran og har begejstret såvel publikum som anmelderne i både Gaffa, Berlingske og Politiken og andre tonangivne medier. Södergran er en af de helt store moderne poeter i Norden med sit personlige og særegne kvindelige sprogunivers, på én gang melankolsk og livsfejrende. Kruse har forvaltet Södergrans digte med både respekt og egensindig personlighed.
En fusion af folkemusik og jazz og svenske viser. Anna Kruse har to musikere med, og som kuriosum har vi valgt at bruge hendes cover som hoved på festivalens plakat.

Når Anna Kruse synger i Nysted Bio lørdag følges det op med endnu en svensker, nemlig Evert Taube. Her vil et stærkt hold synge den svenske troubadours kendteste sange på dansk, og man nærmest forventes at nynne eller synge med.

Tradition i Aarestrups stue og i Sognehuset
- Vi har også den faste tradition at præsentere en af modtagerne af Aarestrup Medaljen. Det er i år digteren Marianne Larsen, som i 1983 modtog den fine litterære anerkendelse. Søndagen slutter med en af vores mest folkekære sangerinder Pia Raug, der efter en længere pause nu har genoptaget sin musikalske optrædender. Pia Raug giver en eftermiddagskoncert i Sognehuset i Nysted, og lur mig om ikke man også her vil synge med.  

Pris og taknemlighed
- I år uddeler vi en pris til en person, der har troet meget på festivalen og bakket den op. Det er både en pris og en tak for denne uvurderlige støtte. Det er ikke nødvendigvis en pris, der uddeles hvert år, men når der skal siges tak, kan man lige så godt gøre det med maner, siger Peter Abrahamsen. Prismodtageren holdes hemmelig indtil fredag åbningsdagen.

Alle billetter bestilles via www.lyrikogvisefestival.dk 

****************************************************************************

PROGRAMMET FULDT UD:
Igen i år danner gårdhaven rammen om Lyrik og Visefestivalens jubilæumsprogram, der lægger ud fredag den 15. juni kl 14.00 – 17.00 med Åben Have og gratis adgang til en solidt kunstnerisk kickstart på de tre dage. Her er det fulde program

Fredag den 15. juni, Aarestrups Gårdhave, Adelgade 80
Festlig åbning af Jubilæumsprogrammet

Kl.14.00

Velkomst ved Peter Abrahamsen og gæstetaler, kulturudvalgsformand Martin Lohse.

Herefter prisoverrækkelse af Lyrik og Viseprisen (modtageren offentliggøres først på selve dagen) Gratis adgang for alle i Gårdhaven. Kaffe mm sælges på stedet til rimelige priser.


Kl.15.00

Jazz og Poesi:

Skuespiller Christian Steffensen læser digte af Emil Aarestrup og Henrik Nordbrandt akkompagneret af jazzpianisten Torben Kjær.

Gratis adgang

 

Kl.16.00

Christian Søgaard Trio

For tredje gang i festivalens historie vil trioen sætte fart i os alle med deres charmerende optræden. Gratis adgang

 

Fredag aften 19.30, biletter 125 kroner, Aarestrups Hus, Adelgade 80

Marianne Larsen læser sine digte og fortæller

Digteren Marianne Larsen modtog i 1983 Aarestrup Medaljen som anerkendelse af sine digte og prosasamlinger. Hun har skrevet mere end 40 bøger og digtsamlinger og læser på denne aften op for et lille publikum i Aarestrups Stuer.

I sine knapt 40 digtsamlinger og prosabøger skriver hun ud fra den forestilling, at sproget er en del af verden. Det kan bruges af magthaverne til psykisk og politisk undertrykkelse, men Marianne Larsen peger samtidig på, at sproget slår sprækker, og at digteren i denne proces kan opsøge nye oplevelser og muligheder. Marianne Larsen læser blandt andet op af sin seneste digtsamling ”Og tiden i vild tilstand mod min hud”.
Der er begrænset antal pladser i Aarestrups mindestuer, så det gælder om at reservere hurtigt.Lørdag har ligeledes et stort og righoldigt program, både i den åbne have og i Nysted Bio om aftenen:

Lørdag den 16. Juni Åben Scene i den friske gårdhave

Gratis adgang hele eftermiddagen fra 14.00 -17.00

TINE REFSGAARD

Sangskriver og sanger Tine Refsgaard skriver på dansk af et åbent hjerte og med blik for både detaljen og de store linjer.

MASKINERI

Det er fandenivoldsk og dristigt med - ikke et glimt, men en stjernekaster i øjet, så polkaer, hopsaer, mazurkaer og valse springer til alle sider.
Medvirkende: MAJA KJÆR JACOBSEN OG SØREN VINTHER RØGEN

TONER TIL HALFDAN

En kort koncert hvor Halfdan Rasmussens smukke, dybe, stærke, sjove og finurlige voksendigte er blevet til en række helt nye melodier skrevet af Jeanette Ballund og levende præsenteret af de tre kunstnere på scenen.

Tomas Ambt Kofoed er kendt af mange for sine musicalroller, blandt andet hovedrollerne i ”Skønheden og udyret”, og i ”Jekyll  &  Hyde”.

Medvirkende: TOMAS AMBT KOFOD, SISSE TOMCZYK og JEANETTE BALLAND

Lørdag den 16. juni i Nysted Bio kl 19.30 - 22.30

Helaftensarrangement inklusiv danske tapas, pris 295.-


Anna Kruse // Edith Södergran
 

Festaften i Nysted Bio, først med sangerinden Anna Kruse, der synger sine anmelderroste udgaver af svenske Edith Södergrans nære og sarte digte.

Evert Taube Koncert 

Dernæst Evert Taube Koncert med Torben Kjær, Bo Liengaard, Janne Lærkedahl, Finn Otte og Peter Abrahamsen.  Du kommer givetvis til at synge med!

Det anbefales at komme i god tid, hvis man vil sidde sammen med sine venner.

 

Søndag den 17. juni kl 15.00 i Sognehuset ved Nysted Kirke, pris 150 kr

Eftermiddagskoncert med Pia Raug 

Efter en del år med pause kommer den landskendte sanger og musiker, komponist, forfatter og maler Pia Raug til Nysted og vil synge sine dejlige sange igen, denne gang i Sognehuset ved Nysted Kirke ved søndagens afslutningskoncert.  

Der kan købes kaffe og de legendariske lagkager.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

BILLEDER  fra festival 2017 kan ses på ovennævnte sides facebook

 


 

Festival 2016:

Festivallen strakte sig denne gang over dage : 16.-17.-18.-19, juni 2016

Torsdag : koncert med ZENOBIA i Nysted kirke

Fredag : reception og koncert med CHRISTIAN SØGÅRDS TRIO

             aften : lyrik / digte  ved PIA TAFDRUP i Aarestrups små stuer

Lørdag : eftermiddag med Åben scene : "3 mand frem " : egne sange ved FLEMMING WALTHER,

             Egne digte ved FRANK GRAVESEN , egne sange ved STEN SKOVLIND (KLAVER)  og NIELS LEVRING (GUITAR)

            aften : Nysted Biograf-Teater : 1.del lyrik ved KRISTEN BJØRNKJÆR

                                                           2.del  : cabaret om Jeppe Aakjær ( 150 år i år ) med

                         PETER ABRAHAMSEN  5 pers. band

Søndag : koncert i Nysted Sognehus med  ERIK GRIP  ( guitar)

 

Hele festivalen var velbesøgt og var begunstiget af godt vejr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •